Dirigenten

Jardar Johansen (for tiden i permisjon) er født i 1973 og har sunget hele livet. Han har vært involvert i mange ulike prosjekter, både av egne produksjoner og innleid til andre arrangementer. Johansen begynte som heltids sanger og artist i 2004, men har vært fast dirigent for GospelCompagniet siden 1998. Han er stolt av sin bakgrunn fra gospeltradisjonen og har vært solist sammen med noen av verdens fremste gospelkor, eksempelvis Soweto Gospel Choir.

Siden år 2000 har Johansen hatt egne årlige julekonserter i tillegg til korets suksessrike julekonserter. Hans egne konserter har utviklet seg til å bli et av de største julearrangementene i Nord-Norge, og er for mange mennesker blitt en fast tradisjon i førjulen.

Johansen er en fantastisk sanger med stor spennvidde både i sitt repertoar og i stemmen. Både publikum og presse har gitt ham fantastiske tilbakemeldinger, og engasjementet rundt Johansen er stort også i riksdekkende media. I 2008 gjorde ham tre programmer for NRK i serien “Under åpen himmel”. I 2009 var han dirigent og ledende vokalist i Team Jørn for TV2’s “Korslaget”, og i 2010 deltok han på NRKs populære program “Beat for Beat”.

I tillegg til at Johansen har mange liveoppdrag har han gitt ut fire egne plater. Sist kom utgivelsen ”Julefred” i 2009 med kjente og mindre kjente julesanger, samt sangen ”Julefred” som han har skrevet selv. Denne har hatt stor suksess og ble bl.a. svært populær på YouTube.

De senere årene har Johansen igjen vist nye talenter og sider ved seg selv, og gjort stor suksess som musikalartist. I 2012 var han hovedrolleinnehaver i Hålogaland Teaters produksjon av den kjente musikalen «Les Misérables», og i 2015 hadde han en av hovedrollene i «I blanke messingen».

Jardar Johansen gjør rollen som Jean Valjean fabelaktig. Jeg var litt skeptisk. Vi vet jo at han synger som en gud, men kunne han spille også? Valjean er ikke nødvendigvis rollen som presser seg fram som den ultimate debutrolle – han er ingen enkel sjel, der han kjemper med fortida, framtida, prøver å gjøre bot og leve et ærefullt liv. Vel, for Johansen viser det seg at rollen er nettopp det. Han fyller skoene til eks-fangen på utsøkt vis.

– Utdrag fra en anmeldelse av Les Misérables i avisa Nordlys.

Til tross for en travel hverdag stiller Johansen trofast opp på ukentlige øvelser med koret han har dirigert år etter år. Som dirigent for GospelCompagniet skriver Johansen arrangement til sangene, og er opptatt av å utnytte korets potensiale til det fulle. Johansen er en motivator, fellesskapsbygger og en som gir andre sangere muligheten til å utfordre seg selv som vokalist. Han jobber alltid for at koret skal strekke seg lengre, og legger til rette for at det er mulig med sin unike evne til å inspirere og til å lære fra seg.